3 rkl valmista tahinia (itse ostin sen Petosen Istambul Marketista, mutta löytyy myös kauppahallin maustesoppista)
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä Garcia de la Cruz
suolaa
pippuria
ripaus juustokuminaa (jeera)
1 sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä
tuore persiljaa
valmistusohjeet:
Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen eli keitetyt kikherneet, ekstra neitsytoliiviöljy, valkosipulinkynnet, sitruuna mehu ja jauha tasaiseksi tahnaksi.
Lisää juustokumina, mausta suolalla ja pippurilla, lopuksi lisää tahinia. Jauha vielä siihen asti, kun kaikki ainekset on sekoitettu hyvin keskenään.
Voit joko laittaa sen jääkaappiin jäähtymään tai tarjoilla sellaisena.
Laita hummus lautasalle tai kulhoon ja valuta ekstra neitsytoliiviöljyä Garcia de la Cruz, ripota hienonnettu persiljaa, kuminaa kokonaisena tai paprikajauhetta. Mausteet oman maun mukaan.